سیستم ایموبلایزر چیست؟

سیستم ایموبلایزر چیست؟

سیستم ایموبلایزر (Immobilizer)از پیشرفته‌ و به روز ترین سیستم‌های ضد سرقت می باشد که اکثر خودرو‌های مدرن به این سیستم مجهز می باشند.این سیستم به گونه‌ای طراحی شده است که تا قفل ECU  خودروباز نشود، خودرو استارت نمی‌خورد.

سیستم ایموبلایزر یکی از سیستم‌هایی است که در خودرو‌های امروزی به کار می‌رود و برخی از خودروهای داخلی نیز از این آپشن برخوردار هستند. ایموبلایزر به شکلی طراحی شده تا کار به سرقت بردن خودرو را سخت و غیر ممکن سازد.

عملکرد سیستم ایموبلایزر خودرو به این صورت است که یک قفل نرم‌ افزاری روی کامپیوتر خودرو گذاشته می‌شود تا از روشن شدن موتور خودرو جلوگیری کند. به عبارتی تا این قفل باز نشود، استارت زدن خودرو بیهوده است و موتور روشن نمی‌شود. سوئیچ خودرو دارای کدهایی است که این کدها با سیستم ایموبلایزر مطبق هستند.

هنگامی که سوئیچ خودرو را می‌چرخانید اگر کدها با یکدیگر هم‌خوانی نداشته باشند، خودرو روشن نمی‌شود. در واقع ایموبلایزر یک سیستم امنیتی برای خودرو به شمار می‌رود و تنها با سوئیچی که با کد آن هم‌خوانی دارد قفل را باز می‌کند و اجازه می‌دهد که موتور خودرو روشن شود.

عملکرد سیستم ایموبلایزر

عملکرد سیستم ایموبلایزر

در مرحله تولید خودرو، روی سوئیچ آن کد مخصوصی گذاشته می‌شود که با سیستم ضد سرقت هم‌خوانی دارد. هنگامی که سوئیچ را می‌چرخانید اطلاعات آن پردازش می‌شود و در صورت درست بودن کد، خودرو روشن می‌شود اما اگر کد دسترسی مطابقت نداشته باشد خودرو تنها استارت می‌خورد و روشن نمی‌شود. در گذشته هنگام تحویل خودرو کد مربوطه همراه سوئیچ به مشتری تحویل داده می‌شد و امروزه تنها با درخواست مشتری و احزار هویت آن، کد مربوط به سوئیچ تحویل داده می‌شود.

کارشناسی رنگ خودرو :  آشنایی با توربو شارژ خودرو

پس از اینکه سوئیچ باز می‌شود،UCH  یا سیستم کنترل تجهیزات با استفاده از میدان مغناطیسی تولید شده به وسیله ترانسپاندر با اعلام به چیپ در خواست کد ثبت شده را می‌کند. چیپ این کد را برای UCH ارسال می‌کند و در صورت صحیح بودن،‌ موتور اجازه روشن شدن را از کامپیوتر دریافت می‌کند. اطلاعات بین چیپ و سوئیچ با چیپ توسط ترانسپاندر جا‌به‌جا می‌شود.

اجزا سیستم ایموبلایزر

اجزا سیستم ایموبلایزر

بورد در سوئیچ خودرو

حافظه سوئیچ

بورد ایموبلایزر (در زیر فرمان نصب می‌شود)

قفل نرم‌افزاری موجود در کامپیوتر خودرو

کاربرد امنیتی ایموبلایزر

کاربرد امنیتی ایموبلایزر

قطع جرقه شمع‌ها

قطع برق مثبت بعد از انداختن سوئیچ

جلوگیری از پاشش سوخت

قطع برق پمپ بنزین و انژکتورها

ایجاد اختلال در سیستم ایموبلایزر

ایجاد اختلال در سیستم ایموبلایزر

از نمونه هشدار های سیستم ایموبلایزر می توان به موارد زیر اشاره کرد :

روشن‌شدن چراغ‌های هشدار نشانه پریدن کد یا خرابی در سیستم ایموبلایزر است.

اگر چراغ‌ها ۴ بار پیاپی چشمک بزنند، یعنی ایموبلایزر خودرو فعال و سوئیچ باز است.

اگر چراغ‌ها در ۱ ثانیه، یک چشمک بزنند، یعنی ایموبلایزر فعال است اما سوئیچ باز نیست.

خاموش‌بودن چراغ‌ها هم که نشانه فعال‌نبودن ایموبلایزر است.

از نشانه‌های وجود مشکل در ایموبلایزر هم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بازنشدن درهای خودرو

درست قفل‌نشدن درها

روشن ‌نشدن موتور

نچرخیدن کلید در مغزی سوئیچ

خاموش ‌نشدن آژیر هشدار

معنی چراغ هشدار ایموبلایزر

روشن بودن دائمی چراغ: خراب بودن سیستم ایموبلایزر یا پریدن کد آن

خاموش بودن چراغ: ایموبلایزر غیر فعال است.

چشمک سریع و چهار چشمک در ثانیه: ایموبلایزر فعال و سوئیچ باز است.

یک چشمک در ثانیه : ایموبلایزر فعال و سوئیچ بسته است.

کارشناسی رنگ خودرو :  آموزش ترکیب رنگ خودرو

مزایا و معایب سیستم ایموبیلایزر

مزایا و معایب سیستم ایموبیلایزر

مزیت ایموبلایزر به عنوان یک دستگاه ضد سرقت:

سیستم ضد سرقت ایموبلایزر، قطعه ‌ای است که برای ایجاد سطح خاصی از امنیت در برابر سرقت، در لیست تجهیزات استاندارد خودرو قرار گرفته و نیازی به نصب اضافی ندارد.

عیب ایموبلایزر نیز عبارت است از:

درجه حفاظت این قطعه به نوع و همچنین محل نصب آن بستگی دارد. از این‌ رو، هرچه دسترسی به آن راحت ‌تر باشد، امنیت کمتری در برابر سرقت ارائه می‌کند. ایموبلایزرهای معمولی روی یک دستگاه انتقال و در یک مکان معمولی نصب می‌شوند، و سارقی که می‌داند ایموبلایزر کجا قرار دارد می ‌تواند به سرعت آن را خنثی کند.

جمع بندی

جمع بندی

اگرچه ایموبلایزر، سیستمی پیشرفته در حوضه‌ ضدسرقت بودن خودرو محسوب می‌شود، اما امنیت ۱۰۰ درصدی خودرو را تضمین نمی‌کند. زیرا با کمی دستکاری سیستم برق خودرو، به‌راحتی می‌توان به سامانه‌ی ضدسرقت ایموبلایزر نفوذ و آن را هک کرد. از همه مهم ‌تر درصورت به‌سرقت رفتن خودرو، توسط سیستم ایموبلایزر، هیچ هشداری برای صاحب خودرو فرستاده نمی‌شود و گاهی ممکن است ساعت‌ها از سرقت بگذرد و صاحب خودرو متوجه نشود. ازاین رو اگر می خواهید امنیت خودروی خود را پیش از پیش تامین کنید، نباید تنها به سیستم ایموبلایزر اکتفا کنید بلکه باید در کنار آن از سایر ابزارهای ضدسرقت خودرو نظیر دزدگیر و ردیاب نیز استفاده نمایید تا بتوانید ایمنی وسیله‌ی نقلیه‌ی خود را تا حد بسیار زیادی بالا ببرید.

سوالات متداول

ایموبلایزر با دزدگیر چه تفاوتی دارد؟

سیستم ایموبلایزر در صورت استفاده از سوئیچ غیر مجاز اجازه روشن شدن به خودرو را نمی‌دهد. اما دزدگیر به کمک سنسورهای مختلفی که دارد، تنها ورود غیر قانونی را شناسایی نموده و آژیر کشیدن مالک را باخبر می‌سازد. در واقع این دو ابزار ضد‌ سرقت، جایگزین یکدیگر نیستند بلکه مکمل همدیگرند و در کنار دیگر سیستم‌های موجود می‌توانند امنیت بیشتری برای خودرو فراهم آوردند.

کارشناسی رنگ خودرو :  آموزش ریکاوری رنگ خودرو بوشهر

آیا سرقت خودروهای ایموبلایزر دار ممکن است؟

از زمان نصب اولین ایموبلایزرها روی خودروها تا به‌ الان، تا حد زیادی سرقت خودرو کاهش یافته است. با این‌حال، ایمنی صد درصد در برابر سرقت ندارد و با توجه به این موضوع که کدهای ایموبلایزر نیز قابل هک شدن هستند، سارقان به ‌راحتی می‌توانند به کدها دسترسی پیدا کرده و به ‌راحتی خودرو را روشن کرده و به‌سرقت ببرند.

چرا ردیاب خودرو جایگزینی مطمئن برای ایموبلایزر است؟

هر چند، استفاده از سیستم ایموبلایزر، زمان سرقت را برای سارقان افزیش می‌دهد، اما به‌تنهایی نمی‌تواند تضمین‌کننده‌ی امنیت خودرو در برابر سرقت باشد. به همین دلیل، امروزه برای تامین امنیت وسایل نقلیه، از ردیاب خودرو استفاده می‌شود.

ردیاب خودرو، به‌‌دلیل مجهز بودن به ماژول GPS، این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا موقعیت جغرافیایی خودرو را در لحظه، ردیابی کنید. علاوه بر ردیابی کردن، ردیاب‌ها می‌توانند مزایای زیادی، از کاهش مصرف سوخت گرفته تا کاهش احتمال به‌سرقت رفتن خودرو را نیز در اختیار مالک خودرو قرار دهند.

 

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با متخصصان