سنسور دنده عقب خودرو چیست ؟

سنسور دنده عقب خودرو چیست ؟

عده ی بسیارکثیری از صاحبان اتومبیل ممکن است در پارک خودرو خود دچار مشکل شوند و هنگام دنده عقب با مشکل مواجه شوند. این مشکلات ممکن است به دلیل نگرانی بیش از حد راننده در مورد پارکینگ یا ناتوانی در انجام این کار به دلیل مشکلات فیزیکی باشد. همه‌ ی ما تا حدود زیادی با سنسور دنده عقب خودرو آشنایی داریم. این قطعه از خودرو متشکل از چند حسگراست که در هنگام حرکت خودرو به طرف عقب یا پارک، راننده را از وجود هرگونه مانع در پشت ماشین آگاه می‌سازد. سنسور دنده عقب به‌ منظورایجاد ایمنی بیشتر در خودروها ساخته شد.

درشب‌های بارانی یا هوای مه‌ آلود که دید راننده ناکافیست امکان وقوع حوادث شدت می‌یابد. وجود این سیستم احتمال وقوع حادثه را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. همچنین این سنسورها به هنگام پارک دوبل که برای بسیاری از افراد بزرگ‌ترین چالش رانندگی است، کمک بزرگی به راننده می‌کند.

همچنین در حال حاضر نیز خودرو های زیادی به‌خصوص در کشور ما وجود دارند که به این سیستم مجهز نیستند و در واقع این ابزار به عنوان یک آپشن بر روی خودروهای گران‌تر وجود دارد.

کارکرد سنسور دنده عقب

کارکرد سنسور دنده عقب

عملکرد سنسورهای دنده عقب بر مبنای میدان های مغناطیسی و یا امواج صوتی است. این میدان توسط منابعی تولید می شود.

سنسور از طریق پردازنده ای که دارد، بزرگی و فاصله آن را تعیین می کند. سپس بر این اساس هشداری به راننده می دهد. این هشدار از طریق نمایشگری که در کابین خودرو نصب شده، صورت می گیرد. عموما این سنسورها یک  آلارم صوتی هم  دارند که شدت صدای آن می تواند نشان دهنده میزان فاصله مانع با شما باشد.

سنسورهای دنده عقب دارای فرکانسی بین 40 تا 55 کیلو هرتز هستند. این سنسورها دارای یک قسمت فرستنده و یک قسمت گیرنده هستند. همین طور درون این سنسورها مداری وجود دارد که وظیفه ی ایجاد امواج صوتی با فرکانس بالا را برعهده دارد. فرستنده این امواج را ارسال می کند که بعد از برخورد با اشیا و بازگشت توسط گیرنده دریافت می شود. زمان بین ارسال امواج و دریافت آنها توسط پردازشگر محاسبه و تبدیل به ولتاژ یا جریان می شود و به سیستم آلارم دهنده ی درون کابین ارسال می شود. همین طور این سیستم دارای اسپیکر کوچکی است که با نزدیک شدن خودرو به جسمی، با ایجاد صدا هشدار می دهد.

کارشناسی رنگ خودرو :  آشنایی با اتاق رنگ خودرو

سنسور دنده عقب همانند مکانیزم روشن شدن چراغ دنده عقب با جا زدن دنده عقب فعال می شود. این سنسور از فاصله ی 2 متری خودرو با اجسام شروع به آلارم دادن می کند که با نزدیک شدن خودرو به مانع صدای بوق تند تر و سریع تر می شود.

انواع سنسور دنده عقب 

انواع سنسور دنده عقب 

• سنسور های آلتراسونیک

این دسته از سنسور ها جزو سنسور های ارزان و البته رایج می باشند . در این محصولات ابتدا امواج صوتی با طول موج معین در محیط پخش می شود. پس از این بازتاب آن ها از طریق چشمی دریافت می شود و و توسط یونیت ها پردازش می شود. این موضوع می تواند به سادگی ابعاد موانع و البته فاصله آن ها را تعیین نماید.

همچنین بایدبه این نکته اشاره کرد که برای نصب این دسته از تولیدات نیازی به سوراخ کردن سپر خودرو نیست زیرا غالباً به صورت پیش فرض و توسط کارخانه نصب می شود. البته اگر خودرو های قدیمی همچون پراید و پیکان را استفاده می کنید، باید برای نصب آن ها حتما سپر را سوراخ نمایید.

• سنسور الکترومغناطیسی

این نوع از سنسور ها جزو مدل های پیشرفته تلقی نمود که غالبا توسط خودروساز های مدرنی نظیر آئودی، سیتروئن و… استفاده می شود. این محصولات ابتدا یک میدان مغناطیسی مشخص را در اطراف خود ایجاد می کنند.

زمانی که جسمی وارد این میدان شود، تغییراتی در آن ایجاد می شود که این تغییرات به صورت جریان الکتریکی در می آید. بدیهی است که هر اندازه جسم نزدیک تر یا بزرگ تر باشد، میزان تغییرات بیشتر شده و این در نوع خود هشدار بزرگ تری را ایجاد می کند.

کارشناسی رنگ خودرو :  اموزش رفع آفتاب سوختگی رنگ خودرو

عموما سنسور های مغناطیسی دارای قیمت بالاتری می باشند اما برای نصب آن ها نیاز به سوراخ کردن سپر خودرو نیست. از طرفی دیگر این محصولات در بخش های کناری هم استفاده می شوند. به همین جهت گزینه ای مناسب برای خروج از جای پارک و یا ورود به آن هستند. لازم به ذکر است که این سنسور ها تنها در سرعت پایین یا حین حرکت در دنده عقب فعال می شوند.

اجزا سنسور دنده عقب 

اجزا سنسور دنده عقب 

هر سنسور دنده عقب از بخش ها و اجزای متفاوتی تشکیل شده اند که عبارتند از :

• یونیت

این قطعه در حقیقت یک پردازنده به حساب می آید که وظیفه تجزیه و تحلیل سیگنال های ورودی را بر عهده دارد. عملکرد دقیق سنسور دنده عقب تا حد زیادی به این بخش ارتباط دارد.

• چشمی

چشمی ها در حقیقت قطعاتی هستند که در سپر خودرو ها نصب می شود. بیشتر خودرو ها دارای چهار عدد چشمی هستند. اما برخی دیگر شش چشمی هم دارند. عموما این چشمی ها در سپر عقب نصب می شود اما برخی مدل ها در سپر جلویی خود هم چشمی دارند. وظیفه این چشمی ایجاد میدان یا امواج و البته دریافت تغییرات آن است که به یونیت انتقال داده می شود.

• صفحه نمایشگر

اغلب سنسورهای دنده عقب دارای یک صفحه نمایش LCD هستند. این صفحه اعلانات مربوط به سنسور را نمایش می دهد.

سیم های رابط: این سیم ها مسیر اتصال چشمی به یونیت را فراهم کرده و داده های خروجی آن را به نمایشگر انتقال می دهند.

جمع بندی

جمع بندی

سنسورها عموما قطعه بزرگ و مهمی از قطعات خودرو‌ها هستند. در بیشتراتومبیل های امروزی علاوه بر سنسور عقب، از مانیتور ماشین، دوربین عقب، دوربین ۳۶۰، دوربین جلو، سنسور جلو، رادار نقطه کور و … استفاده می‌شود که علاوه بر راحتی در رانندگی بر ایمنی خودرو نیز کمک می کنند. اگر تصمیم دارید که سنسور پارک بر روی خودروی خود نصب کنید، پیشنهاد می کنم از یک متخصص کمک بگیرید زیرا نصب سنسور چندان راحت نیست و باید کارهایی مثل سوراخ کردن سپر، وصل کردن سپر سنسور و … انجام شود که در صورت عدم نصب به صورت ماهرانه می تواند برای شما مشکلاتی ایجاد کند .

کارشناسی رنگ خودرو :  آموزش رفع آفتاب سوختگی خودرو

سوالات متداول

سنسور دنده عقب چیست؟

سنسور دنده عقب آپشن مدرنی است که به راننده در تشخیص اشیاء نزدیک در حین پارک کردن خودرو کمک می کند و معمولاً روی سپرهای جلو یا عقب خودرو نصب می شود.

مزایای سنسور دنده عقب خودرو چیست ؟

کاهش در نقاط کور اطراف خودرو کار دشوار پارکینگ در فضاهای باریک را آسان می کند.

این سیستم خستگی راننده را هنگام پارک خودرو کاهش می دهد .

درک بهتر از منطقه پشت وسیله نقلیه احتمال آسیب رسیدن به وسیله نقلیه یا سایر اشیا  مجاور را کاهش می دهد.

معایب سنسور دنده عقب خودرو چیست ؟

تشخیص اشیا تخت یا اشیا عمودی از یک بخش بسیار نازک دشوار است.

در صورت چسبیدن گل و برف به سطح آن ، حسگر به درستی تشخیص نمی یابد.

 

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با متخصصان