آگاهی از مصرف بنزین خودرو

آگاهی از مصرف بنزین خودرو

امروزه میزان مصرف سوخت خودرو (fuel consumption) در بیشتر کشورهای دنیا به دلیل افزایش قیمت حامل‌های انرژی و مالیات‌های سنگین در نظر گرفته‌شده برای خودروهای آلاینده، از اهمیت بالایی برخوردار شده است. مصرف سوخت به عوامل متعددی نظیر سرعت، شتاب خودرو، عملکرد موتور، کیفیت سوخت مصرفی، میزان وزن و تعداد سرنشینان خودرو، استفاده از تجهیزاتی مانند بخاری و کولر و حتی باد لاستیک‌ها وابسته است. آگاهی از میزان مصرف سوخت خودرو تنها به جنبه اقتصادی آن خلاصه نمی‌شود. بلکه یکی از راه‌های ساده برای تشخیص سلامت خودرو و عملکرد بهینه موتور ثبت میزان مصرف سوخت است. در واقع خودروی شما باید در یک مسیر ثابت همواره میزان ثابتی از بنزین را مصرف کند.

بهترین زمان برای سوختگیری خودرو

از مصرف سوخت خودروهای مختلف چه می‌دانید؟

بخشی از مشکل مصرف سوخت به کیفیت سوخت و شیوه سوختگیری بازمی‌گردد. شاید این حرف کمی احمقانه به نظر رسد اما احتمالاً از خیلی‌ها شنیده‌اید که بعضی جایگاه‌ها همراه بنزین هوا هم می‌فروشند. اما چاره چیست؟

ورود هوا به باک خودرو در بیشتر مواقع ارتباطی به کلاه‌برداری و کم‌فروشی ندارد. قطعات و لوازم مورد استفاده در پمپ‌های بنزین تا سال‌ها کار می‌کنند و قطعاً به‌مرور فرسوده می‌شوند. هنگامی‌که شما در ساعات شلوغ و پر رفت‌وآمد پمپ ‌بنزین‌ها اقدام به سوختگیری می‌کنید این قطعات با دقت کافی عمل نمی‌کنند و احتمال ورود مقداری هوا به باک خودرو بیشتر می‌شود. بنابراین سعی کنید در ساعات خلوت ابتدایی صبح یا انتهای شب به پمپ بنزین مراجعه کنید. افزون بر این آخر هفته‌ها نیز زمان مناسبی برای سوختگیری نیست. همان‌طور که در بالا ذکر شد بهترین زمان برای سوختگیری هنگام طلوع آفتاب یا نیمه‌های شب است. این موضوع مزیت دیگری هم دارد. در این ساعات به دلیل کاهش دمای هوا، بنزین سردتر و متراکم‌تر است و در نتیجه بنزین خالص بیشتری به باک خودروی شما وارد می‌شود.

کارشناسی رنگ خودرو :  آشنایی با تعمیر و بازسازی چراغ خودرو

کاهش مصرف سوخت خودرو

از مصرف سوخت خودروهای مختلف چه می‌دانید؟

بسیاری رانندگان از مصرف سوخت خودروی خود گلایه دارند. این نارضایتی هنگامی‌که قیمت سوخت خودرو روزبه‌روز بالاتر می‌رود جنبه‌ جدی‌تری پیدا می‌کند. بخشی از این مصرف بالا به دلیل عملکرد طبیعی خودرو و گاهی هم ناکارآمدی موتور اتومبیل است. برخی خودروها از بدو خرید مصرف سوخت بالایی دارند و در دفترچه راهنمای خودرو نیز مقدار آن قید شده است اما ظاهراً تنها چیزی که مورد توجه ما قرار نمی‌گیرد همین چند صفحه اطلاعات مفید است. در هر حال کاهش مصرف سوخت همواره یکی از دغدغه‌های رانندگان محسوب می‌شود. اگر شما نیز این نگرانی را دارید ممکن است آنچه در ادامه بیان می‌کنیم برایتان مفید باشد. عمده راهکار ما در مدیریت مصرف سوخت تنها به استفاده از بنزین سوپر خلاصه می‌شود. اما در کشورهای اروپایی و آمریکایی به دلیل قیمت قابل‌توجه سوخت خودرو، مردم ترفندهای جالبی را برای کاهش مصرف سوخت به کار می‌گیرند. ترفندهایی که به‌طور غیر مستقیم موجب کاهش مصرف سوخت و نگاه داشتن پول بیشتر در جیب‌هایشان می‌شود.

چه مواردی از کاهش مصرف بنزین خودرو جلوگیری می‌کنند؟

از مصرف سوخت خودروهای مختلف چه می‌دانید؟

با خواندن فهرست زیر احتمالاً با مواردی روبرو می‌شوید که هیچ‌گاه به فکر رفع آنها نبوده‌اید، عواملی که گاهی هیچ هزینه‌ای بر دوش شما نمی‌گذارند اما به طور مستقیم باعث افزایش مصرف سوخت ماشین می شوند:

  • عدم تنظیم موتور خودرو
  • خاموش نکردن خودرو در هنگام توقف‌های طولانی مدت
  • استفاده از روغن موتور نامناسب و بی‌کیفیت که اصطکاک میان قطعات را زیاد می‌کند.
  • عملکرد نامناسب سنسور اکسیژن و فیلتر هوا
  • روشن بودن همیشگی سیستم تهویه خودرو
  • بالانس نبودن چرخ‌های خودرو
  • احتراق ناقص سوخت خودرو
  • عادات بد رانندگی
  • استفاده از چرخ و رینگ اسپرت
  • رانندگی با سرعت بالا
  • گرم کردن بیش از حد موتور در زمستان و …
کارشناسی رنگ خودرو :  درزگیر خودرو چیست و چه کاربردهایی دارد

راه‌های کاهش مصرف سوخت خودرو

از مصرف سوخت خودروهای مختلف چه می‌دانید؟

شیوه‌هایی که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم در کاهش مصرف سوخت خودروی شما تاثیر مثبتی می‌گذارند.

انتخاب بنزین مناسب خودرو

عملکرد مناسب موتور خودرو به میزان زیادی به کیفیت سوخت و تناسب آن با استانداردهای موتور بستگی دارد. نوع بنزین مناسب موتور در داخل درب باک خودرو درج شده است. اگرچه در ایران تنها یک مدل سوخت در تمام جایگاه‌ها به فروش می‌رسد اما لااقل می‌توانید از سازگاری موتور خودرو با بنزین سوپر آگاه شوید.

رانندگی هوشمندانه

درجا کار کردن خودرو، روشن بودن کولر و استفاده بیش از حد از بخاری همگی عواملی هستند که مصرف سوخت خودروی شما را افزایش می‌دهند. خودروهای امروزی به زمان زیادی برای گرم شدن نیاز ندارند آنها پس از روشن شدن در هوای سرد تنها به 30 تا 60 ثانیه زمان برای انتقال روغن به تمام قسمت‌های موتور نیاز دارند. حال آنکه برخی رانندگان برای گرم شدن خودرو و اتاقک آن تا 10 دقیقه نیز موتور را در حالت درجا روشن نگاه می‌دارند. از سوی دیگر پارک کردن خودرو در سایه یا استفاده از سایه‌بان هنگام پارک کردن در آفتاب موجب استفاده کمتر از کولر در فصل تابستان می‌شود. افزون بر تمام این موارد رانندگی در ترافیک جز افزایش بی‌رویه مصرف چیزی عاید شما نمی‌کند؛ بنابراین تلاش کنید تا در ساعات پیک ترافیک رانندگی نکنید. رانندگی با سرعت بالای 100 کیلومتر موجب افزایش مصرف سوخت می‌شود. به‌طور میانگین اگر با سرعت 90 کیلومتر در ساعت رانندگی کنید 21 درصد بیشتر از هنگامی‌که با سرعت بالای 100 کیلومتر می‌رانید، مسافت طی می‌کنید. همچنین خودروهای امروزی دیگر نیازی به درجا کار کردن برای گرم شدن ندارند. حتی اگر به این کار وسواس پیدا کرده‌اید می‌توانید با قرار دادن در دنده یک هم مسافتی را آهسته طی کنید و هم مصرف بنزین خود را کاهش دهید. همواره نیز به میزانی یکنواخت به پدال‌های گاز و ترمز فشار وارد کنید. گاز و ترمز گرفتن ناگهانی علاوه بر آسیب به سایر قطعات خودرو موجب افزایش مصرف سوخت نیز می‌شود.

کارشناسی رنگ خودرو :  با انواع سیستم تعلیق خودرو آشنا شوید

نکات فنی کاهش مصرف سوخت خودرو

1- باد چرخ‌ها را همیشه تنظیم کنید. اصطکاک بیشتر چرخ‌ها باز زمین علاوه بر افزایش مصرف سوخت موجب لاستیک سایی نیز می‌شود.

2- افزودن وسایل اضافی مانند باربند موجب مقاومت بیشتر خودرو در برابر جریان هوا می‌شود که در نتیجه به افزایش مصرف سوخت می‌انجامد.

3- وزن بیشتر یعنی مصرف بالاتر، خودرو را سبک کنید و وسایل غیر ضروری را از صندوق عقب بردارید. باور کنید صندوق عقب انباری نیست!

4- سیستم ترمز به‌خصوص ترمز دستی را بررسی کنید. گاهی با وجود خارج بودن ترمز از مدار باز هم مقداری مقاومت در برابر حرکت وجود دارد که می‌تواند یکی از دلایل اصلی افزایش مصرف سوخت باشد.

جمع بندی

از مصرف سوخت خودروهای مختلف چه می‌دانید؟

یکی از مهم‌ترین مشکلات و چالش‌های رانندگان، چگونگی مدیریت مصرف سوخت و کاهش آن است. با رعایت موارد مطرح شده در این مقاله، می‌توانید بر این چالش‌ها غلبه کنید.

 

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با متخصصان