آشنایی با انواع رنگ خودرو

آشنایی با انواع رنگ خودرو

رنگ خودرو (car colors) تأثیر زیادی بر زیبایی آن دارد. البته این تنها فایده آن نیست. رنگ خودرو می‌تواند از تابش آفتاب به بدنه خودرو جلوگیری کند و مانع از ایجاد خط‌وخش روی بدنه شود. ولی باید در انتخاب رنگ خودرو دقت کنید. چون به‌راحتی نمی‌توانید آن را تغییر دهید و حتی ممکن است که مجبور شوید خودروی خود را تعویض کنید. در ادامه با انواع رنگ خودرو و بهترین رنگ ماشین آشنا می‌شویم. علاوه بر آن کد رنگ خودرو و محل آن، دلیل تفاوت قیمت رنگ خودرو و معیارهای انتخاب بهترین رنگ ماشین را بررسی می‌کنیم.

رنگ روغنی : رنگ روغنی از دو لایه تشکیل شده است. ابتدا پرایمر یا آستر روی بدنه فلزی ماشین زده می‌شود و رنگ اصلی روی آستر قرار می‌گیرد. رنگ روغنی از قدیمی‌ترین انواع رنگ خودرو است که استفاده از آن دیگر معمول نیست.

رنگ متالیک : رنگ متالیک علاوه بر دو لایه رنگ اصلی و آستر از لایه دیگری به نام کیلر یا محافظ تشکیل شده است. کیلر آخرین لایه‌ای است که روی بدنه ماشین قرار می‌گیرد و از رنگ ماشین محافظت می‌کند. در صورت استفاده‌نکردن از کیلر، رنگ متالیک دوامی نخواهد داشت. در واقع کیلر موجب دوام، استحکام و درخشندگی رنگ متالیک می‌شود. در رنگ متالیک مقدار کمی پودر فلزی وجود دارد که موجب می‌شود نور بیشتری منعکس شود و ماشین ظاهر زیباتر و درخشان‌تری داشته باشد. میزان درخشش رنگ متالیک به میزان نوع فلز موجود در رنگ بستگی دارد.

رنگ معمولی : رنگ معمولی رنگی ارزان و کم‌هزینه است که معمولا به‌صورت استاندارد در خودروهای جدید استفاده می‌شود. این نوع رنگ به‌صورت یک لایه رنگ معمولی است که با یک روکش بی‌رنگ و شفاف پوشیده می‌شود. این پوشش بی‌رنگ موجب براق‌شدن ظاهر خودرو می‌شود و از ایجاد خط‌وخش و آسیب‌دیدگی در اثر تماس با اجسام خارجی جلوگیری می‌کند. رنگ معمولی تنوع کمی دارد و بیشتر در رنگ‌های اصلی مانند سفید، مشکی، آبی، قرمز یا خاکستری موجود است. قیمت پایین و آسان‌بودن رنگ‌آمیزی خودرو از مزیت‌های رنگ معمولی است.

کارشناسی رنگ خودرو :  مایع ضد زنگ خودرو

رنگ‌های مات و کدر : رنگ‌های مات و کدر رنگ‌های بسیار باکیفیتی هستند که قیمت نسبتا بالایی دارند و بیشتر در خودروهای لوکس و گران‌قیمت استفاده می‌شوند. برای مات‌شدن و ازبین‌بردن درخشندگی رنگ، سطح رنگ ساده با لایه‌ای از اپوکسی همراه با روکشی از پی‌وی‌سی پوشانده می‌شود تا رنگ ظاهری مات و کدر پیدا کند. استفاده از پوشش‌های باکیفیت اپوکسی و پی‌وی‌سی موجب بالارفتن دوام، استحکام و مقاومت این رنگ‌ها می‌شود. البته ترمیم و نگهداری این رنگ‌ها کار ساده‌ای نیست.

رنگ‌های فوری یا سلولزی : این نوع رنگ‌ها ماندگاری و دوام بالایی دارند. این رنگ‌ها در برابر اشعه UV و حرارت مقاوم‌اند و نسبت به تغییر رنگ و کدرشدن مقاومت خوبی دارند. از این رنگ‌ها به‌عنوان رنگ نهایی روی بدنه خودرو استفاده می‌شود.

رنگ‌های صدفی : در رنگ‌های صدفی به‌جای فلز از کریستال‌های سرامیکی به‌نام میکا استفاده می‌شود که حالتی کریستالی به رنگ می‌دهد. کریستال‌های سرامیکی مانند منشور عمل می‌کنند و رنگ را به طیف‌های مختلفی تقسیم می‌کنند که در نتیجه آن از زوایای مختلف، رنگ‌های گوناگونی ایجاد می‌شود. این رنگ‌ها بسیار براق و درخشان هستند و نور را منعکس می‌کنند. رنگ‌های صدفی آسیب‌های کوچک و جزئی روی بدنه را به‌خوبی پنهان می‌کنند. رنگ صدفی قیمت بالایی دارد و بیشتر در خودروهای گران‌قیمت و لوکس استفاده می‌شود.

کد رنگ خودرو چیست و کجاست؟

آشنایی با انواع رنگ خودرو

طیف وسیعی از انواع رنگ خودرو وجود دارد که هریک با کدی مشخص می‌شوند. با استفاده از این کدها به‌راحتی می‌توان رنگ موردنظر را پیدا کرد. شناسایی درست کد رنگ خودرو در مواقعی مانند ترمیم رنگ خودرو مهم است. زیرا باید از رنگ خودرو برای ترمیم قسمت آسیب‌دیده استفاده کنیم. در غیر این صورت بدنه ماشین دورنگ می‌شود و ظاهر ناخوشایندی پیدا می‌کند. بنابراین باید با کد رنگ خودرو آشنا باشیم و نحوه پیداکردن آن را بدانیم. برای کد رنگ خودرو استانداردهای مختلفی وجود دارد. این کد می‌تواند ترکیبی از چند عدد و حرف یا صرفا چند عدد باشد. ترکیب کد رنگ خودرو به مدل و برند تولیدکننده آن بستگی دارد.

کارشناسی رنگ خودرو :  بهترین زمان مناسب تعویض روغن موتور و مراحل تخلیه روغن

تفاوت قیمت رنگ خودرو مربوط به چیست؟

آشنایی با انواع رنگ خودرو

رنگ‌های خودرو در انواع مختلفی تولید می‌شوند که هریک قیمت متفاوتی دارند، زیرا از مواد متفاوتی تولید می‌شوند. مثلا رنگ‌های صدفی و متالیک نسبت به رنگ‌های معمولی و ساده گران‌ترند. البته تفاوت قیمت رنگ خودرو فقط به‌دلیل مواد تشکیل‌دهنده آن نیست و خود رنگ نیز در قیمت آن تأثیرگذار است. ارزان‌ترین رنگ‌های موجود در بازار رنگ‌های سفید و مشکی هستند. باقی رنگ‌ها هریک قیمت مخصوص خود را دارند. معمولا رنگ‌های خاص و نایاب قیمت بالاتری دارند. بعضی نیز ترجیح می‌دهند که از خودرویی با رنگ سفارشی استفاده کنند تا اتومبیل خاصی داشته باشند. شرکت‌های خودروسازی امکان خرید خودرو با رنگ سفارشی را برای چنین افرادی فراهم کرده‌اند. در صورت سفارش خودرو با رنگ سفارشی باید هزینه بالاتری بپردازید. رنگ فابریک نیز ارزش بیشتری دارد و رنگ‌کردن ماشین در صافکاری موجب کاهش قیمت ماشین می‌شود. زیرا رنگ غیرفابریک کیفیت رنگ فابریک را ندارد. میزان افت قیمت ماشین به محل و وسعت قسمت رنگ‌شده بستگی دارد.

بهترین رنگ خودرو چیست؟

آشنایی با انواع رنگ خودرو

در انتخاب بهترین رنگ ماشین عوامل گوناگونی دخیل هستند. عواملی مانند میزان بودجه‌ای که دارید، نوع خودرو و رنگ موردعلاقه‌تان. برای محافظت از بدنه ماشین در برابر خط‌وخش و عوامل محیطی مانند باران و نور آفتاب بهتر است که از رنگ سرامیکی استفاده کنید. رنگ‌های متالیک نیز زیبایی خیره‌کننده‌ای دارند و جلوه خوبی به اتومبیل شما می‌دهند. ولی اگر خودرویی ارزان‌قیمت دارید و نمی‌خواهید مبلغ زیادی برای رنگ آن هزینه کنید، می‌توانید از رنگ ساده و معمولی استفاده کنید. نکته دیگری که در انتخاب بهترین رنگ ماشین اهمیت دارد، این است که کدام رنگ برای فروش خودرو بهتر است و موجب می‌شود که خودرو راحت‌تر به فروش برسد. پرطرف‌دارترین و پرفروش‌ترین رنگ خودرو در جهان، و البته در ایران، رنگ سفید است. زیرا سفید رنگی همه‌پسند است و معمولا افراد ماشین‌های سفید را ترجیح می‌دهند. بعد از رنگ سفید رنگ مشکی طرف‌داران زیادی دارد و به‌راحتی به فروش می‌رسد.

کارشناسی رنگ خودرو :  تفاوت کارشناسی خودرو سنتی با کارشناسی مدرن

 تأثیر رنگ خودرو بر احتمال تصادف رانندگی

آشنایی با انواع رنگ خودرو

بعضی از رنگ‌ها مانند زرد، آبی روشن و سفید در تاریکی بهتر دیده می‌شوند و بنابراین احتمال تصادف رانندگی را پایین می‌آورند. در مقابل رنگ‌هایی مانند مشکی، آبی تیره و خاکستری قابلیت دید کمتری در شب دارند و احتمال تصادف با خودروهایی به این رنگ‌ها بیشتر است. به‌طورکلی، رنگ سفید ایمن‌ترین و رنگ مشکی پرخطر‌ترین رنگ ازنظر احتمال تصادف رانندگی در شب است.

سخن پایانی

آشنایی با انواع رنگ خودرو

در اینجا با انواع رنگ خودرو و معیارهای انتخاب بهترین رنگ ماشین آشنا شدیم. البته در کنار تمام این موارد همیشه سلیقه و نظر شخصی افراد حرف اول را می‌زند. ولی بهتر است که در انتخاب رنگ خودرو با درنظرگرفتن تمام موارد بالا درنهایت رنگی را انتخاب کنید که هم مناسب‌تر است و هم با سلیقه شما هم‌خوانی دارد.

 

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با متخصصان