بالانس چرخ خودرو چیست؟

بالانس چرخ خودرو چیست ؟

متعادل بودن یا بالانس چرخ جزئی ازالزامات در خودرو می باشد. این فرآیند را می بایست در تمام زمان ها با سرویس های دوره در خودرو کنترل شود و مورد بررسی قرار بگیرد. بالانس بودن چرخ ها در افزایش طول عمر لاستیک، کاربرد بهتر خودرو و عملکرد بهینه لاستیک از اهمیت بالایی برخوردار  می باشد. منظور از بالانس چرخ توزیع یکسان وزن خودرو و لاستیک در حین عملکرد است. با اینکه گاهی بالانس چرخ با میزان فرمان اشتباه گرفته می شود، اما این دو موضوع کاملا متفاوت از یکدیگرند. بالانس بودن چرخ ها باعث سایش یکنواخت هر چهار لاستیک برروی جاده شده و سواری مناسبی برای خودرو و سرنشینان فراهم می کند.

روش های اعمال بالانس چرخ خودرو

روش های اعمال بالانس چرخ خودرو

روش استاتیکی

این روش به روش ایستا شناخته می شود در این روش چرخ بر روی یک محور افقی با قابلیت گردش نصب می گردد . اگر چرخ دارای نامتعادلی باشد ، به علت وزن بیشتر در قسمت پایین تر قرار خواهد گرفت . در این صورت برای رفع این حالت و ایجاد تعادل ، وزنه ای با وزن مناسب در نقطه مقابل آن و در قسمت بالای رینگ قرار می دهند . در صورت انتخاب صحیح وزنه ها و تعبیه درست آن ها ، نامتعادلی از بین می رود و بالانس صورت می گیرد .

روش دینامیکی

این روش به روش پویا نیز شناخته می شود . این روش از روش استاتیکی ، یک قدم جلوتر می باشد . در این روش علاوه بر تعیین نقاط نامتعادل ، عدم توازن چرخ ها نسبت به صفحه تقارن عمودی نیز سنجیده می شود و در عدم تعادل ، مشکل برطرف خواهد شد .

کارشناسی رنگ خودرو :  اموزش تشخیص رنگ خودرو همدان

پیامد های بالانس نبودن چرخ ها

پیامد های بالانس نبودن چرخ ها

خرابی زودرس قطعات

همانطور که عنوان شد کلیه ضربات به هنگام حرکت و علی‌الخصوص دست‌اندازها و ناهمواری‌ها به چرخ‌ها وارد می‌گردد و پس از عبور از چرخ‌هاست که به سیستم تعلیق، جلوبندی و … می‌رسد. در گذر زمان و در صورت عدم بالانس نمودن چرخ‌ها، این نیروهای مخرب می‌توانند منجر به خرابی سایر قطعات و کاهش طول عمر مفید آن‎ها شود.

لرزش فرمان

لرزش فرمان ناشی از بالانس نبودن چرخ‌ها، شاید در سرعت‌های پایین آنچنان که باید قابل لمس نباشد ولیکن با افزایش سرعت خودرو، این ارتعاشات نیز افزایش پیدا کرده و لرزش فرمان ملموس ‌تر و آزارنده ‌تر گردد. این لرزش‌ها عمدتا بسته به اندازه و وزن خودرو، اندازه و وزن چرخ‌ها، میزان نابالانسی و …، در سرعت‌های متفاوتی آشکار شده و عمدتا در سرعت‌های حدود ۸۰ کیلومتر بر ساعت خود را نشان می‌دهد.

افزایش مصرف سوخت

با توجه به افزایش قیمت سوخت، اهمیت این موضوع بیش از پیش روشن می‌گردد. بالانس نبودن چرخ‌ها، عملا بازدهی کلی سوخت را پایین آورده و مصرف سوخت خودرو را افزایش می‌دهد.

فرسایش لاستیک

بالانس نبودن چرخ‌ها باعث عدم توزیع یکنواخت وزن و نیرو بین چرخ‌های مختلف شده و در نتیجه فرسایش سریعتر لاستیک‌ها را در پی خواهد داشت. ناگفته پیداست که فرسایش بیش از حد لاستیک‌ها علاوه بر مشکلات مادی، می‌تواند باعث ایجاد تصادفات دلخراشی نیز گردد.

شتاب و ترمزگیری ضعیف

عدم تعادل بین چرخ‌ها حتی بر شتاب و ترمزگیری خودرو نیز تاثیرگذار است چراکه خودرو مجبور است برای رسیدن به یک نیروی خاص، بیشتر تلاش نماید و این امر بدین معنی است که اگر شتاب مساوی در دو حالت بالانس بودن و بالانس نبودن چرخ‌ها از خودرو بخواهیم نیروی مفید کمتری جهت شتاب ‌گیری و یا ترمزگیری صرف شده است و در نهایت، ضعف در هر دو این عملکردها را در پی خواهد داشت.

کارشناسی رنگ خودرو :  آموزش اجرای نانو سرامیک خودرو رشت

زمان مناسب برای بالانس چرخ ها

زمان مناسب برای بالانس چرخ ها

هیچگاه نمی‌توان زمان خاصی را برای بالانس کردن چرخ ها، برای تمام خودروها اعلام کرد. زیرا که عوامل متعدد و گوناگونی در بالانس نبودن و نامتعادلی اتومبیل دخالت دارند. که نسبت به هر اتومبیلی با توجه به شرایطی که داشته و دارد، این نشانه ها متفاوت خواهند بود.

ولی در حالت کلی توصیه ما به شما این است که هر ۶ ماه یکبار برای بررسی بالانس بودن چرخ های اتومبیل خود اقدام کنید و یا هر ۸ هزار تا ۹ هزار کیلومتر طی مسافت، نسبت به بالانس چرخ های خودرو اقدام و آنها را مورد بازدید قرار دهید.

یک نکته مهم دیگر این است، که بدون گذر این مدت زمانی که گفته شد و با دیدن علائمی که ذکر شد، بهتر این است که بالانس بودن چرخ ها را مدنظر قرار داده و نسبت به رسیدگی به آنها به موقع اقدام کنید.

مسئله دیگر زمانی است که لاستیک خودرو را عوض می کنید. در این صورت نیز می بایست بالانس بودن چرخ ها را بررسی کرده و نسبت به تعادل لاستیک ها اقدام کنید.

جمع بندی

زمان مناسب برای بالانس چرخ ها

بالانس خودرو ها  در خودرو های جدیتر و امروزی تر  دارای اهمیت بالاتری می باشد . چرا که خودروهای جدیدتر دارای وزن بالاتری نسبت به ماشین های قدیمی هستند در نتیجه کوچکترین بهم خوردگی تعادل به راحتی خود را در خودروهای جدید نشان می دهند،ا میدوارم توانسته باشید از این مقاله استفاده کافی را ببرید . در این مقاله سعی کریم تا شما را با مفاهیم بالانس خودرو ، انواع بالانس خودرو ، اهمیت بالانس خودرو ، پیامدهای بالانس خودرو و همچنین زمان مناسب برای بالانس خودرو آشنا کنم.

کارشناسی رنگ خودرو :  بررسی سنسور دنده عقب خودرو

سوالات متداول

عدم بالانس کردن می توان بر روی طول عمر تایر ها تاثیر بگذار؟

با قطعیت باید گفن بله، زمانی که تایر ها بالانس نباشند  از محور حرکتی خود خارج می شود و باعث سایش غیر عادی تایر می شود و همین دلیل باعث می شود عمر مفید تایر ها به شدت کم شود.

از کجا متوجه بشویم که خودرو ما به بالنس نیاز دارد؟

اگر شما به صورت دوره ای محور های حرکتی خودر ا بالانس کنید دیگر نیازی نیست که نشانه بالانس نبودن را بدانید، اما اصلی ترین و مهم ترین نشانه بالانس نبودن کشیدگی فرمان خودرو یا همان عدم فرمان پذیری مناسب می باشد.

عدم بالانس کردن می توان بر روی طول عمر تایر ها تاثیر بگذار؟

با قطعیت باید گفن بله، زمانی که تایر ها بالانس نباشند  از محور حرکتی خود خارج می شود و باعث سایش غیر عادی تایر می شود و همین دلیل باعث می شود عمر مفید تایر ها به شدت کم شود. 

 

  • facebook
  • googleplus
  • twitter
  • linkedin
  • linkedin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط با متخصصان