آموزش تشخیص رنگ خودرو
آموزش تشخیص رنگ خودرو
امروزه یکی از کار هایی که حتما قبل از خرید ماشین انجام می شود، کارشناسی (Masters) رنگ خودرو است. همیشه یکی از مهم ترین عوامل در خرید خودرو های مختلف، ظاهر مناسبشان است که تاثیر زیادی در انتخاب افراد دارد. گاهی اوقات شخصی با اتومبیل خود تصادف می کند و مجبور است ظاهر آن را با رنگ کردن ماشین، درست کند. وجود عیب های ظاهری در خودرو طبیعی است و بسیاری از ماشین های کارکرده در بازار، دارای اشکالاتی در بخش بدنه هستند. معمولا اینطور اشکالات ظاهری در بدنه ماشین توسط یک پولیش یا رنگ کردن ساده، درست می شود ولی این باعث می شود تا قیمت فروش ماشین تا حدی پایین بیاید. به همین دلیل کارشناسی رنگ خودرو برای جلوگیری از اقدامات مختلف سودجویانه به همه عزیزان پیشنهاد می شود.
آموزش تشخیص رنگ خودرو چیست ؟
تشخیص رنگ خودرو می تواند یک مهارت مفید برای هر کسی باشد که قصد خرید یک خودروی کارکرده را دارد. با یادگیری نحوه تشخیص رنگ خودرو، می توانید از خرید یک خودروی آسیب دیده یا تعمیر شده جلوگیری کنید. کارشناسی خودرو به بررسی کامل خودرو از نظر بدنه، فنی و موتور به منظور تعیین میزان سلامت خودرو و ارزش واقعی آن گفته میشود. بسیاری از افرادی که به دنبال خرید خودروی دست دوم یا حتی صفر هستند برای اطمینان از سلامت خودرو نیازمند استفاده از کارشناسی تخصصی خودرو هستند. این مقوله با معاینه فنی خودرو متفاوت است. چون در معاینه فنی ارزش واقعی خودرو تعیین نمیشود. کارشناس فردی است که در تمامی قسمتهای خودرو سررشته کلی در زمینه موتوری گیربکسی رنگ و بدنه، جلوبندی… دارد.
روش و ابزارهای تشخیص رنگ خودرو
ضخامت سنج رنگ دیجیتال
در حال حاضر در ایران، استفاده از دستگاه های ضخامت سنج دیجیتال EC770 بسیاررایج شده است و همه کارشناسان خودرو برای کارشناسی رنگ بدنه از آنها استفاده می کنند و تقریبا استفاده از این دستگاه بر همه آنها واجب است. این دستگاه ویژگی هایی مانند ابعاد کوچک، مصرف کم باتری، امکان کالیبراسیون، سرعت بالا، سنسور مقاوم و … برخوردار است. این دستگاه برای کارشناسی بدنه خودرو مناسب است و این قابلیت را دارد که ضخامت رنگ بدنه خودرو را در حد میکرون اندازه گیری کند و کار کارشناس را راحت تر کند.
این دستگاه موجب می شود تا نقاط مختلف بدنه را بتوان با یکدیگر مقایسه کرد و ضخامت های آنها را اندازه گیری کرد. بدین صورت اگر جایی از بدنه خودرو دچار رنگ شدگی باشد، به راحتی قابل شناسایی است و به مشتری اعلام می شود.
قلم آهنربایی تستر رنگ بدنه خودرو
از گذشته تا کنون، استفاده از قلم آهنربایی بسیار متداول بوده است و برای تشخیص رنگ بدنه خودرو مورد استفاده قرار می گرفته است. این دستگاه به دلیل آسان بودن استفاده و ابعاد کوچکی که دارد، به آسانی در دست یا داخل جیب جای گیری می شود استفاده زیادی از آن می شود. این ابزارها از یک بدنه پلاستیکی ایجاد شده است که درون آن یک قطعه آهنربایی قرار دارد. همچنین در انتهای آن یک فنر گذاشته شده است که به بدنه پلاستیکی و آهنربا وصل می شود. بدنه آهنربایی مدرج شده است و زمانی که درپوش پلاستیکی آن برداشته می شود و با آهنربا بدنه خودرو تماس پیدا می کند، قسمت آهنربایی از درون تستر بیرون می آید و به بدنه فلزی خودرو وصل می شود.
در صورتی که بدنه خودرو دچار رنگ شدگی نباشد، جدا شدن تستر از بدنه خودرو سخت است و وقتی که جدا می شود، نشانگر مدرج روی آهنربا عدد بالاتری را نمایش می دهد. زمانی که بدنه خودرو رنگ شدگی داشته باشد، مقدار مقاومت قلم آهنربایی در زمان جدا کردن از بدنه، کمتر است و در بخش مدرج، عدد آن کمتر است.
کارشناسی فنی خودرو
پس از بررسی رنگ بدنه خودرو نوبت به بررسی قسمت های داخلی و فنی خودرو می شود .
قسمت های فنی خودرو عبارتند از :
موتور
چرخ ها
سیستم انتقال قدرت
سیستم ترمز
سیستم فرمان
سیستم های الکتریکی و الکترونیکی
روش انجام تشخیص رنگ خودرو
نحوه تشخیص رنگ خودرو با چشم
یکی از ابتداییترین روشهای تشخیص رنگ خودرو، روش چشمی است. در این روش باید به چشمتان اعتماد کنید و بهدنبال نشانههای رنگ شدن خودرو باشید. این کار تا حدودی دشوار است، مخصوصا اگر یک صافکار و نقاش ماهر روی آن کار کرده باشند. بااینحال احتمال دارد با کمی دقت متوجه رنگ شدگی ماشین شوید:
تفاوت رنگ
با دقت به خودرو مخصوصا بخشهایی از آن که بیشتر در معرض آسیبدیدگی هستند از جمله درها، سپرها، صندوق عقب و گلگیرها، نگاه کنید. آیا نشانههایی از دو رنگ شدن خودرو میبینید؟ رنگ ارجینال کارخانه از ترکیب رنگها با کدهای مختلف به دست میآید که درست کردن همان رنگ بدون داشتن کدها برای حرفهایترین تعمیرکارها هم دشوار است. بنابراین با کمی دقت میتوان تفاوت رنگ را از رنگ کارخانه تشخیص داد.
پاشیدگی رنگ در جاهایی که نباید باشد
کاپوت را بالا بزنید و در صندوق عقب و تمام درهای خودرو را باز کنید و لبههای آن را بررسی کنید. ازآنجاکه در کارخانه اتاق خودرو را به طور یکپارچه و کامل (البته بدون وجود اجزای داخلی) رنگ میکنند، روی لبهها و درزگیرهای داخلی خودرو نباید رنگی وجود داشته باشد. رنگ کردن ماشین تکمیلشده دشوار است و رنگ روی لبههای داخلی و درزگیرها میپاشد. همچنین ممکن است نقاش از نوارهای فومی استفاده کند که در این صورت پس از برداشتن نوار، رد آن روی خودرو باقی میماند. بنابراین اگر رد نوار فومی یا رنگ پاشیدگی در جاهای غیرعادی را دیدید، بدانید خودرو را رنگ کردهاند.
اصطلاح پوست پرتقالی
گاهی ممکن است نقاش بدون مهارت و دقت کافی خودرو را رنگ بزند و گردوغبار یا اشیای ریز به بدنه چسبیده باشند. شاید هم پس از رنگکردن در هنگام خشکشدن رنگ چیزهایی به آن بچسبند. در این صورت ظاهر رنگ نقطهنقطه یا به اصطلاح پوست پرتقالی میشود. این هم نشانهای دیگر است که میگوید خودرو رنگ شده است.
جمع بندی
ناگفته نماند که تشخیص رنگشدگی خودرو، کار چندان سادهای نیست و نیاز به افراد متخصص و ابزارها و روشهای خاص خود دارد. ازآنجاییکه در کشور ما خودرو کالایی سرمایهای محسوب میشود و طی سالهای گذشته نیز قیمت خودرو به شکل عجیبی سیر صعودی به خود گرفته است، ضرورت و اهمیت کارشناسی رنگ خودرو بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار دارد.طبق آمار بیش از 200هزار خودرو، حدود 72% خودروهای کارکرده موجود در ایران دارای حداقل یک ایراد فنی یا بدنه هستند؛ درنتیجه اگر میخواهید از ضرر مالی خود جلوگیری کنید و ارزش واقعی یک خودرو دست دوم را بدانید، باید از یک کارشناس خبره در بررسی خودرو کمک بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.